Magnet Design

  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. PRIVATECELL INOVATIVEN IN EGRONOMIČEN PROJEKT PODJETJA MAGNET DESIGN

PRIVATECELL INOVATIVEN IN EGRONOMIČEN PROJEKT PODJETJA MAGNET DESIGN

Magnet Design vam predstavlja enega izmed svojih najnovejših projektov, poimenovanega PrivateCell, ki ponuja sodobno in vizionarsko rešitev za širši krog uporabnikov. PrivateCell je edinstvena, inovativna in funkcionalna kapsula, ki svojemu uporabniku omogoča zaseben prostor za sprostitev. 

Že pred časom smo v projektantskem in arhitekturnem biroju Magnet Design na čelu z Robertom Klunom in našim kolegom Gorjupom začeli z idejo o oblikovanju zasebne celice, ki bo ljudem ponujala priložnost za počitek. PrivateCell je odgovor oziroma vizionarska rešitev v času hitro spreminjajoče se življenja ljudi, ki potrebujejo zdrav in čist prost, kjer se lahko za nekaj trenutkov umaknejo iz delovnega okolja ali kateregakoli drugega prostora, ki bo v bližnji prihodnosti vključeval PrivateCell.

Projekt PrivateCell je sodobno zasnovan kot soba v sobi in ima vse potrebne funkcije, da svojemu uporabniku zagotavlja zdravo okolje. Naše vodilo pri Magnet Design za projekt PrivateCell je ponuditi udoben zaseben prostor za sprostitev, dremež ali delo v izoliranju od okolja. Pri zasnovi in oblikovanju PrivateCell-a smo bili pri Magnet Design pozorni tudi na samo enostavnost vzdrževanja, čiščenja (še posebej v času epidemije novega koronavirusa)  in enostavnosti uporabe. Pri Magnet Design načrtujemo postavitev moderno oblikovane zasebne kapsule, Private Cell, v vsa svetovna letališča, večje čakalnice, javne prostore in podjetja, katerim je pomembno, da svojim uporabnikom ter obiskovalcem ponudijo možnost počitka in začasnega umika pred zunanjimi motečimi dejavniki, ki tako ali drugače obremenjujejo uporabnike. 

PrivateCell bo kot moderna zasebna kapsula svojemu uporabniku omogočala uporabo hitrega in brezžičnega interneta in visokokakovostnega stola »Zero Gravity System«, kateri v oblikovalskem ter pohištvenem svetu velja za tako imenovani  stol brez težnosti, ki se lahko pohvali z uspešno implementacijo prve tehnologije za preprečevanje stresa na svetu. V okviru projekta PrivateCell v podjetju Magnet Design razvijamo prej omenjen visokokakovostni stol z imenom »Zero Gravity System«, ki bo poskrbel za lahkoten občutek in popolno sprostitev napetosti v telesu. Pozicija ergonomskega stola oziroma sedišča  »Zero Gravity System« se lahko popolnoma prilagodi željam in potrebam individualnega posameznika. Iz pokončne vertikalne lege se sedišče ergonomsko oblikovanega stola  »Zero Gravity System« v kapstuli PrivateCell lahko premika proti horizontalni legi.  Z dvigom nog se veča podpora uporabnikovem telesu, stimulira krvni pretok in povečuje pljučna kapaciteta, saj se v tem položaju tekom sedenja na stolu »Zero Gravity System« zmanjša pritisk na telo. V kolikor pa si uporabnik PrivateCell-a želi počiti si lahko stol »Zero Gravity System« prilagodi v pozicijo maksimalnega horizontalnega naklona in v tem položaju udobno zaspi ali nadoknadi kakšno uro prijetnega spanca. Visokokakovostni in ergonomsko oblikovan stol »Zero Gravity System« podjetja Magnet Design je namenjen vsem ljudem, ki jih ob pokončni drži pestijo bolečine v sklepih.

Poleg ergonomskega sedišča »Zero Gravity System«, ki se lahko spremeni v začasno ležišče, je v kabini počivalne kapsule PrivateCell tudi moderno oblikovana pisalna mizica, ki uporabniku omogoča, da nanjo postavi svoj prenosni računalnik. V podjetju Magnet Design smo upoštevali potencialne potrebe uporabnika zasebne kapsule PrivateCell, ki se bo želel umakniti pred motečimi zunanjimi dejavniki, da v miru oziroma nemoteno opravi ali dokonča svoje delo in telefonski klic. Uporabnikom PrivateCell-a bo tako na voljo tudi integracija elektronskih naprav, kot je osvetlitev, različno elektronski priključki, avdio-video naprave, aplikacije, ki bo uporabnike na letališčih opozirila na vkrcavanje na letalo oziroma boarding-on in enostaven dostop do brezplačnega WiFi-ja. Hkrati pa bo PrivateCell imela shrambo za prtljago, ki bo še posebej prišla prav uporabnikom na letališčih in klimo za uravnavanje temperature znotraj zasebne kapsule po željah ter preferencah posamezenega uporabnika. Poleg klime, ki bo omogočala uporabnikom še bolj udobno z možnostjo uravanajavnje temperature tekom bivanja v zasebni kapsuli PrivateCell, bo poskrbeljeno tudi za kvalitetvno  sestavo zraka s strani integriranega klimatsko-prezračevalnim sistemom z vgrajenimi HEPA filtri. 

Zasebna kapsula PrivateCell, kot rešitev obsega zunanjo lupino, ergonomsko sedišče, prostor za delo, prostor za prtljago, povezavo z brezžičnim internetom in elektronske naprave, ki se lahko prilagodijo in integrirajo glede na potrebe naročnika in prostora v katerem le-ta namerava psotaviti PrivateCell. Sestavni materiali kapsule PrivatCell so odporni na velike obremenitve tekom uporabe in so zaradi svoje zaobljene oblike in (do neke mere tudi) snemljivosti delov enostavni za vzdrževanje ter čiščenje.  Projekt PrivateCell podjetja Magnet Design predstavlja sodoben in inovativen produkt, ki uporabnikom omogoča sprostitev, mir in zasebnost na javnih površinah, v odprtih pisarnah, bolnišnicah in na letališčih.  Sam koncept dizajna PrivateCell kapsule sledi potrebam uporabnika, z osredotočenostjo na vseh pet čutil: dotik, vonj, vid, okus in sluh. Produkt PrivateCell podjetja Magnet Design je možno popolnoma enostavno integrirati v katerokoli obstoječo lokacijo. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *